Naast de doorstroomverwarmer worden er nog enkele onderdelen geïnstalleerd met het Element. In totaal zijn er 7 hoofdonderdelen met elk hun eigen functie. Lees in dit artikel welke onderdelen dit zijn en wat ze doen.
Naast de doorstroomverwarmer plaatsen wij nog enkele onderdelen, of controleren wij de aanwezigheid van enkele onderdelen. Zie de genummerde onderdelen in onderstaande afbeelding:
1. Expansievat
Het expansievat is onderdeel van elk verwarmingssysteem. Als onderdelen warm worden, dan zetten ze uit. Dit geldt niet alleen voor het verwarmingswater, maar ook de leidingen waar dit water doorheen stroomt. Het expansievat biedt ruimte voor deze uitzetting.
2. Vulcombinatieset
De vulcombinatieset is ook vaak al onderdeel van elk verwarmingssysteem. Dit onderdeel vervult verschillende functies:
- je kunt er de waterdruk van jouw verwarmingssysteem op aflezen
- je kunt er de waterleidingen bijvullen
- het bevat een overstortventiel dat water kan overvoeren bij een grote overdruk (dit is vaak als er meer dan 3 bar druk is)
3. Circulatiepomp
Afhankelijk hoe bij jou het Element is aangesloten ten opzichte van de Pomp AO plaatsen wij een circulatiepomp. De circulatiepomp pompt het verwarmingswater door de doorstroomverwarmer heen.
4. Het DeWarmte Element
Het belangrijkste onderdeel is het DeWarmte Element. Dit is een 3 kW doorstroomverwarmer. Koud water gaat aan één kant de verwarmer in. In de doorstroomverwarmer zit een elektrisch element wat het water er aan de andere kant warm uit laat komen.
5. Werkschakelaar
Bij het Element plaatsen wij een werkschakelaar. Met de werkschakelaar kan de volledige stroomtoevoer van het Element afgehaald worden, bijvoorbeeld voor onderhoud.
6. Elektrakastje
Op het elektrakastje zitten verschillende kabels aangesloten, zoals de stroomkabels voor het elektrische element en de circulatiepomp.
7. Control Unit
De Control Unit is het brein achter de systemen van DeWarmte. Het is een wit kastje met 'DeWarmte' er op. Zie ook de betreffende Help Center pagina's van de Control Unit.
8. Automatisch ontluchtingsventiel
Ontluchtingsventielen zorgen ervoor dat enige lucht in jouw leidingen kan ontsnappen. Wij plaatsen een ontluchtingsventiel in het hoogste punt van de leidingen rondom het Element.